Advokat Vojin Jovanović

Advokat Vojin Jovanović

Rođen je 21.06.1977. godine u Beogradu.

Završio je Prvu beogradsku gimnaziju, a na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu (privredni smer) diplomirao je 2001. godine.

Član je Advokatske komore Beograda i Advokatske komore Srbije od 2002. godine.
Od 2006. do 2017. godine je radio u jednoj od najvećih advokatskih kancelarija u Republici Srbiji, kao rukovodilac korporativnog, izvršnog i odeljenja za bankarsko pravo. Od 2011. godine je bio partner u istoj advokatskoj kancelariji, a 2017. godine, sa advokatom Nedom Ljepojević Cvetković, osniva VN Legal.
Vojin Jovanović je ekspert za korporativno poslovanje privrednih društava svih pravnih formi, privatizacije i restrukturiranja kompanija, bankarsko pravo, naplatu potraživanja za korporativne klijente, faktoring društva i poslovne banke. Stručnjak je za kompleksne postupke restrukturiranja dugovanja, akvizicije društava kroz postupak stečaja, redovne postupke akvizicije kompanija na tržištu uključujući i pravno ispitivanje ciljnih društava, naplatu potraživanja u vansudskim i sudskim postupcima, kao i u oblasti bankarskog poslovanja (interne i eksterne kontrole, AML procedure, upravljanje rizicima, nadzor NBS itd). Poseduje i značajno iskustvo u oblasti poreskog savetovanja kompanija.
Vojin Jovanović je i aktivan parnični advokat, sa dugogodišnjom praksom u zastupanju pred sudovima i organima uprave.

Tečno govori engleski jezik i poseduje srednji stepen znanja ruskog jezika.

Oženjen je i ima dvoje dece.

Oblasti rada:
Restrukturiranje
Naplata potraživanja
Stečaj
Statusne promene i akvizicije

Korporativno i trgovinsko pravo
Bankarstvo, osiguranje i finansije
Građevinske investicije, planiranje i izgradnja
Intelektualna svojina, informacione tehnologije i mediji